Instructievideo’s voor studenten (duaal) koeltechniek

Zoals je in een eerder artikel (link) kon lezen werkte Frixis samen met de Spectrumschool aan een Innovet – project dat studenten koeltechniek vlot op weg helpt tijdens hun stage. Zo wil Frixis bijdragen aan het wegwerken van het tekort aan koeltechniekers. 

In dit project stonden de kerncompetenties centraal die de student koeltechnieker nodig heeft om zijn stage succesvol te volbrengen. Het project is er eveneens op gericht om het beroep van de koeltechnieker in de kijker te plaatsen. Koeltechniek is een veelzijdig beroep met heel veel troeven die voor de jongeren van vandaag vaak onbekend zijn.  

 

Het resultaat 

Studenten die starten met de opleiding “Koelmonteur Duaal” ontbreken vaak een basis aan kennis waardoor de eerste stagedagen moeilijk kunnen verlopen. Het project bestaat uit 9 leerpagina’s met informatieve filmpjes, een verdiepende tekst en zelftest. Leerlingen kunnen deze pagina’s bekijken voor of onderweg naar hun stage, al dan niet samen met hun stagementor. 

Het volledige project is terug te vinden op www.start2cool.be onder de rubriek “Cool Learning” en op het leermiddelennetwerk KlasCement. 

 

De sector 

Dit project kwam er voor en door de sector. We danken in het bijzonder de bedrijven voor hun gastvrijheid en hun infrastructuur ter beschikking te stellen voor de opnames, de installateurs van de werkgroep voor hun input en de studenten/figuranten voor hun enthousiasme.  

Hoewel er nog heel wat werk is om het tekort aan koeltechniekers op te vangen, wordt met dit project een stap in de juiste richting gezet. Frixis en de Spectrumschool hopen dat dit project rijkelijk wordt gebruikt door scholen, leerkrachten en studenten zodat meer jongeren voor koeltechniek kiezen en hun leertijd in een bedrijf optimaal kunnen benutten. 

 

Ben jij dus een werkbedrijf, een school of een student koeltechniek, ga dan zeker de filmpjes ontdekken op https://www.start2cool.be/nl/cool-learning-1

Scholen kunnen deze filmpjes ook gebruiken tijdens info- en opendeurdagen om studenten warm te maken voor onze sector. 

Heeft u verdere vragen, aarzel niet om contact op te nemen. Dit kan via de gekende Frixis-kanalen: 02 215 18 34 of info@frixis.be. 

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Ontvang gratis onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!