Vacature: directeur - operationeel management

Over Frixis

Frixis vzw is de Belgische Unie voor Koude en Luchtbehandeling. De voornaamste taken van Frixis zijn de belangenverdediging voor alle sectorale doelgroepen, het bieden van eerstelijnsadvies op sociaal, economisch en juridisch vlak, het verzorgen van sectorinformatie, de opvolging van alle sectorale wetgevingen, de organisatie van events & infosessies en het aanreiken van sectorgerelateerde documenten zoals logboeken, attestenboeken en modeldocumenten. Om de dagelijkse werking van de vereniging te sturen, zijn we op zoek naar een nieuwe directeur.

Functieomschrijving

Je bent verantwoordelijk voor de werking, organisatie en verdere uitbouw van de vzw Frixis en je kadert deze in de missie en visie van de beroepsfederatie. Je bent verantwoordelijk voor de dagelijkse werking alsook het personeels- en het financieel beleid. Ook het bedenken van een marketing- en communicatieplan behoren tot jouw opdracht.

Samen met de Raad van Bestuur en het team bepaal je de strategie en teken je een toekomstgericht beleid uit. Je bewaakt de budgetten door een optimale planning en organisatie van personeels- en investeringsmiddelen.

Je houdt voeling met belangrijke stakeholders, namelijk onze leden, partners, scholen en de overheden en treedt op als woordvoerder. Samen met de interne en externe overlegorganen volg je relevante maatschappelijke tendensen en regelgeving van nabij op en heb je oog voor opportuniteiten die zich aanbieden voor de organisatie. Je coacht je team bij de implementatie van veranderingen en optimalisatie. 

Ten slotte rapporteer je aan de Raad van Bestuur en aan de Algemene Vergadering van de vzw Frixis en neem je deel aan de stuurgroepvergaderingen.

Profiel

  • Je behaalde een diploma in het hoger onderwijs en beschikt over een aantal jaren relevante ervaring.
  • Je bent in staat om een eigen visie te ontwikkelen en uit te dragen.
  • Je verwerft snel nieuwe inzichten en je kan een operationeel beleid continu optimaliseren.
  • Je leiderschapsstijl werkt inspirerend op je omgeving en je beschikt over sterke peoplemanagement vaardigheden.
  • Je bent zeer klant- en samenwerkingsgericht.
  • Je beschikt over sterke communicatie- en presentatievaardigheden.
  • Voor deze functie met eindverantwoordelijkheid toon je een flexibele weerbaarheid en een aanhoudend positieve attitude.
  • Je spreekt en schrijft vloeiend Nederlands, Frans en Engels.

Aanbod

We bieden een veelzijdige en uitdagende functie met veel autonomie in een voortdurend evoluerende technische en maatschappelijke context.  

Je krijgt de leiding over een goed uitgebouwde organisatie in een fijne werkomgeving nabij de E40 die vlot bereikbaar is met de wagen en het openbaar vervoer.  

Het betreft een voltijdse functie van onbepaalde duur met verloning volgens de vigerende barema‚Äôs met bijkomende voordelen zoals een bedrijfswagen, tankkaart, groepsverzekering, hospitalisatieverzekering en maaltijdcheques. Voorziene datum van indiensttreding: zo snel mogelijk. 

Sollicitatieprocedure

Stuur je CV en motivatiebrief t.a.v. Jurgen Buckinx naar jurgen.buckinx@frixis.be en we nemen zo snel mogelijk contact op. 

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Ontvang gratis onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!