Laatste nieuws

Project ESF – Samenvatting van de belangrijkste resultaten

Project ESF – Samenvatting van de belangrijkste resultaten

Geplaatst op 20-07-2022

We naderen het einde van het ESF-project. Het doel van dit project is om de toekomstige competentienoden die nodig zijn voor het werken met natuurlijke koudemiddelen in kaart te brengen. Dit project komt er met de steun van de Vlaamse en Europese overheid. Ontdek hier tot welke inzichten het project leidt en wat de mogelijke vervolgstappen zijn. 

Enkel voor leden

Is het te warm om te werken?

Is het te warm om te werken?

Geplaatst op 14-07-2022

De warme zomers die we de afgelopen jaren mochten ervaren, worden door weerkundigen omschreven als het “nieuwe normaal”. Maar welke gevolgen heeft dit “nieuwe normaal” voor u als werkgever en wanneer is het nu precies te warm om te werken, met het oog op aankomende zomerdagen zochten wij het voor u uit. 

Chillventa 2022

Chillventa 2022

Geplaatst op 11-07-2022

De tweejaarlijkse beurs voor de koel-en airconditioningindustrie, Chillventa, is er opnieuw! De editie van 2022 wordt een blij weerzien want hoewel er in 2020 een online versie werd georganiseerd, dateert de laatste fysieke editie van 2018! In dit artikel ontdekt u alle info, onderwerpen en tips omtrent transport en tickets. 

Technische tips bij de installatie van airco- en WP installaties

Technische tips bij de installatie van airco- en WP installaties

Geplaatst op 08-07-2022

Op vraag van VEKA, kreeg de Odisee Hogeschool de opdracht om een verkennende studie uit te voeren rond de omscholing van klassieke verwarmingstechniekers naar airco- en warmtepomptechniekers. Daar Frixis eveneens werd bevraagd kreeg onze organisatie inzicht in de resultaten. Op basis van de daarin vermelde “veel voorkomende installatiefouten bij warmtepompen en airco’s”, lijsten we een aantal (technische) tips op. 

Meer artikels
Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Ontvang gratis onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!