De geschiedenis van Frixis vzw... 

Gesticht in 1921. Aangesloten bij de Federatie van de Voedingsnijverheid van Belgiƫ. Verenigt de uitbaters van koelstapelhuizen en ijsfabrieken, de fabrikanten van ijs aan de kust, de fabrikanten van ijsroom en diepvriesproducten.

Uitvloeiing van de Handelskamer van Brussel. Gesticht in 1932. Betreft vooral de economische vraagstukken en zoals COFRIGO en de V.O.F.P.H. laat aan de BVF de zorg de algemene vraagstukken op te lossen.

Gesticht in 1945 met de opdrachten bepaald in de benaming, door Professor VAN ITTERBEEK. Gesteund door de Heer Ingenieur MYNCK.

Gesticht in 1948. Verenigt al de frigoristen aangesloten bij COFRIGO, de BELGISCHE SYNDIKALE KAMER VOOR KOELTECHNIEK en de V.O.F.P.H. Het bloeiend bestaan van de BVF. bewijst aan allen haar noodzakelijkheid op de verschillende gebieden van het beroep. Zij eerbiedigt volledig het individualisme van de aangesloten verenigingen.

De vereniging BVF opent haar deuren aan de wereld van de luchtbehandeling.

De Belgische Vereniging voor Koude en Luchtbehandeling telt twee belangrijke groepen:

De Belgische Vereniging voor Koude en Luchtbehandeling viert haar vijftigjarig bestaan en verkrijgt de Koninklijke titel.

Fusie met BVK (Belgische Vereniging voor Koeltechniek), waaruit de nieuwe afdeling S&T ontstaat

Fabrikanten/importeurs van warmtepompen richten een gemeenschappelijk overlegplatform van warmtepompen op binnen de afdeling B2 - Luchtbehandeling.

De harmonie tussen de koelsector en de sector van warmtepomp- en luchtbehandelingstechnieken werpt zijn vruchten af. Deze sectoren kennen dezelfde problemen op energetisch, milieutechnisch en vaktechnisch gebied. Na jaren de handen in elkaar te hebben geslagen onder de naam UBF-ACA was het tijd om deze samenwerking te verpakken in een nieuwe naam, Frixis! 

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Ontvang gratis onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!