Dossier veiligheidsventielen - Deel 1

Geplaatst op 03-11-2022

Het veiligheidsventiel is een klein maar belangrijk onderdeel van een koelinstallatie. In het eerste deel van dit dossier lees u algemene informatie en belangrijke, wettelijke aandachtspunten omtrent de installatie van dit onderdeel. 

Enkel voor leden

Dossier veiligheidsventielen - Deel 2

Geplaatst op 10-11-2023

Het veiligheidsventiel is een klein maar belangrijk onderdeel van een koelinstallatie. In het tweede deel van dit dossier lees u algemene informatie en belangrijke aandachtspunten omtrent het onderhoud van dit onderdeel. 

Enkel voor leden

Instructievideo’s voor studenten (duaal) koeltechniek

Geplaatst op 23-09-2022

Om het onderwijs nog meer vooruit te helpen, werkte Frixis samen met de Spectrumschool aan een Innovet – project dat studenten koeltechniek vlot op weg helpt tijdens hun stage. Het project is afgerond en de filmpjes staan klaar! 

Enkel voor leden

Technische tips bij de installatie van airco- en WP installaties

Geplaatst op 08-07-2022

Op vraag van VEKA, kreeg de Odisee Hogeschool de opdracht om een verkennende studie uit te voeren rond de omscholing van klassieke verwarmingstechniekers naar airco- en warmtepomptechniekers. Daar Frixis eveneens werd bevraagd kreeg onze organisatie inzicht in de resultaten. Op basis van de daarin vermelde “veel voorkomende installatiefouten bij warmtepompen en airco’s”, lijsten we een aantal (technische) tips op. 

Enkel voor leden

* U dient ingelogd te zijn als betalend lid om documenten te downloaden Word lid

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Ontvang gratis onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!