Nieuws- artikels

In de kijker – unieke samenwerking tussen onderwijs en koeltechnisch bedrijf

In de kijker – unieke samenwerking tussen onderwijs en koeltechnisch bedrijf

Geplaatst op 06-05-2021

De beroepen technicus koeltechnieken en technicus klimatisatie staan jaar na jaar, zowel kwalitatief als kwantitatief, in de lijst met knelpuntberoepen. 2 spelers uit de koelsector, tevens ook 2 leden van Frixis, slaan de handen in elkaar om hier verandering in te brengen. Frixis juicht dergelijke initiatieven toe en plaatst deze graag in de kijker. 

EHBO – veiligheid in de koeltechniek

EHBO – veiligheid in de koeltechniek

Geplaatst op 29-04-2021

Naar aanleiding van de Internationale dag voor veiligheid & gezondheid op het werk (28/04), plaatsen we een aantal veiligheidsdocumenten in de kijker. Als u volgende (preventieve) maatregelen in acht neemt, blijft de werkvloer voor u én uw werknemers een veilige omgeving. 

In memoriam – Rik Van Leemput

In memoriam – Rik Van Leemput

Geplaatst op 22-04-2021

Rik Van Leemput, erevoorzitter van Frixis, is op 81-jarige leeftijd overleden. “Een fijne man met een hart voor installateurs en warme, rechtvaardige leiderschapskwaliteiten”, zo wordt hij herinnerd door vele van onze leden. 

Vragen aan Frixis 2 - April

Vragen aan Frixis 2 - April

Geplaatst op 16-04-2021

Dagelijks ontvangt Frixis heel wat koeltechnische en aanverwante vragen. Omdat we ervan overtuigd zijn dat deze vragen én antwoorden voor al onze leden interessant kunnen zijn, brengen we op regelmatige basis “Vragen aan Frixis”. In deze editie hebben we het over de koeltechnische certificering, het medisch onderzoek en de omschakeling van een éénmanszaak naar een vennootschap. 

Afdeling installateurs – verslag van een interessante vergadering

Afdeling installateurs – verslag van een interessante vergadering

Geplaatst op 08-04-2021

Eind maart vond opnieuw een online vergadering van de afdeling installateurs plaats. Er werden belangrijke knopen doorgehakt omtrent enkele terugkerende agendapunten. We kunnen dus zeker spreken over een vruchtbare vergadering. Hier leest u er alles over. 

Telewerk Registratie tool – verplicht vanaf 1/04 voor alle werkgevers

Telewerk Registratie tool – verplicht vanaf 1/04 voor alle werkgevers

Geplaatst op 29-03-2021

Hoewel we allen uitkijken naar het einde van de huidige coronacrisis, is dit nog niet helemaal in zicht. Vorige week kondigde het overlegcomité opnieuw strengere maatregelen aan met onder andere controles op telewerk. Daarbij zijn werkgevers verplicht om een telewerk registratietool in te vullen via de website van de RSZ. Alle info over deze verplichting, leest u hier. 

Enkel voor leden

Onze mensen 3 – Jacques Marchal

Onze mensen 3 – Jacques Marchal

Geplaatst op 25-03-2021

Op het einde van elke maand, kan u een nieuwe editie van “Onze mensen” lezen waarin we interessante verhalen uit de koude- en luchtbehandelingssector brengen. Voor de maand maart laten we u kennis maken met Jacques Marchel. Koeltechnieker, beoefenaar van de oude technologie & wetgeving, en lid van het Directie Comité van Frixis. 

Het coronavaccin & uw bedrijf

Het coronavaccin & uw bedrijf

Geplaatst op 18-03-2021

UPDATE - Het vaccin tegen het coronavirus is essentieel voor de gezondheid van uw personeel én om de verspreiding van het virus een halt toe te roepen. Bij deze vaccinatie speelt ook u als werkgever een belangrijke rol. In 10 vragen en antwoorden brengen we u meer duidelijkheid over wat u als werkgever kan en niet kan doen. 

Green Deal klimaatvriendelijke koeling - 11/03/2021

Green Deal klimaatvriendelijke koeling - 11/03/2021

Geplaatst op 11-03-2021

Na een proces van innovatie, overleg en wederzijds engagement was het eindelijk zover. Vandaag, 11 maart 2021, ondertekenden 16 koeltechnische bedrijven, 6 supermarktketens, de Vlaamse overheid én Frixis de “Green Deal Klimaatvriendelijke koeling”. 

Aanpassingen keuringsbesluit i.v.m. EPBD

Aanpassingen keuringsbesluit i.v.m. EPBD

Geplaatst op 04-03-2021

De Vlaamse regering bracht enkele wijzigingen aan in besluiten betreffende leefmilieu, energieprestatie van gebouwen en energie-efficiëntie. Concreet gaat het over de gedeeltelijke omzetting van richtlijn (EU) 2018/844 van het Europees Parlement en de Raad van 30 mei 2018 tot wijziging van Richtlijn 2010/31/EU en Richtlijn 2012/27/EU. Daarbij wijzigt ook titel II van het VLAREM en het Stooktoestellenbesluit. Wat dit precies wil zeggen en welke impact dit op u (w bedrijf) heeft, leest u hier. 

eerste vorige 1 laatste
Archief
Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Ontvang gratis onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!