Nieuws- artikels

Afdeling installateurs – verslag van een interessante vergadering

Afdeling installateurs – verslag van een interessante vergadering

Geplaatst op 08-04-2021

Eind maart vond opnieuw een online vergadering van de afdeling installateurs plaats. Er werden belangrijke knopen doorgehakt omtrent enkele terugkerende agendapunten. We kunnen dus zeker spreken over een vruchtbare vergadering. Hier leest u er alles over. 

Telewerk Registratie tool – verplicht vanaf 1/04 voor alle werkgevers

Telewerk Registratie tool – verplicht vanaf 1/04 voor alle werkgevers

Geplaatst op 29-03-2021

Hoewel we allen uitkijken naar het einde van de huidige coronacrisis, is dit nog niet helemaal in zicht. Vorige week kondigde het overlegcomité opnieuw strengere maatregelen aan met onder andere controles op telewerk. Daarbij zijn werkgevers verplicht om een telewerk registratietool in te vullen via de website van de RSZ. Alle info over deze verplichting, leest u hier. 

Enkel voor leden

Onze mensen 3 – Jacques Marchal

Onze mensen 3 – Jacques Marchal

Geplaatst op 25-03-2021

Op het einde van elke maand, kan u een nieuwe editie van “Onze mensen” lezen waarin we interessante verhalen uit de koude- en luchtbehandelingssector brengen. Voor de maand maart laten we u kennis maken met Jacques Marchel. Koeltechnieker, beoefenaar van de oude technologie & wetgeving, en lid van het Directie Comité van Frixis. 

Het coronavaccin & uw bedrijf

Het coronavaccin & uw bedrijf

Geplaatst op 18-03-2021

Het vaccin tegen het coronavirus is essentieel voor de gezondheid van uw personeel én om de verspreiding van het virus een halt toe te roepen. Bij deze vaccinatie speelt ook u als werkgever een belangrijke rol. In 10 vragen en antwoorden brengen we u meer duidelijkheid over wat u als werkgever kan en niet kan doen. 

Green Deal klimaatvriendelijke koeling - 11/03/2021

Green Deal klimaatvriendelijke koeling - 11/03/2021

Geplaatst op 11-03-2021

Na een proces van innovatie, overleg en wederzijds engagement was het eindelijk zover. Vandaag, 11 maart 2021, ondertekenden 16 koeltechnische bedrijven, 6 supermarktketens, de Vlaamse overheid én Frixis de “Green Deal Klimaatvriendelijke koeling”. 

Aanpassingen keuringsbesluit i.v.m. EPBD

Aanpassingen keuringsbesluit i.v.m. EPBD

Geplaatst op 04-03-2021

De Vlaamse regering bracht enkele wijzigingen aan in besluiten betreffende leefmilieu, energieprestatie van gebouwen en energie-efficiëntie. Concreet gaat het over de gedeeltelijke omzetting van richtlijn (EU) 2018/844 van het Europees Parlement en de Raad van 30 mei 2018 tot wijziging van Richtlijn 2010/31/EU en Richtlijn 2012/27/EU. Daarbij wijzigt ook titel II van het VLAREM en het Stooktoestellenbesluit. Wat dit precies wil zeggen en welke impact dit op u (w bedrijf) heeft, leest u hier. 

Onze Mensen 2 – Omar Maalmi

Onze Mensen 2 – Omar Maalmi

Geplaatst op 25-02-2021

Op het einde van elke maand is er “Onze mensen” met interessante en positieve verhalen uit de koude- en luchtbehandelingssector brengen. Voor de maand februari maken we kennis met Omar Maalmi, 44 lentes jong, vader van 3 en spilfiguur in de koude- en luchtbehandelingssector. 

Frixis telt 600 leden!

Frixis telt 600 leden!

Geplaatst op 23-02-2021

Vandaag vertrouwen 600 leden op Frixis voor belangenbehartiging, advies en informatie, nuttige en praktische tools, ledenvoordelen en kortingen, ... 600 keer bedankt aan al onze leden!

Vragen aan Frixis 1 – Januari

Vragen aan Frixis 1 – Januari

Geplaatst op 18-02-2021

Lekdetectie, het berekenen van een CO2-equivalent & onderhoud van materiaal. In deze editie van “Vragen aan Frixis” helpen we jou bij de berekening van het CO2-equivalent en brengen we duidelijkheid over het onderhoud van de koeltechnische materialen. 

Als Belgisch koeltechnisch bedrijf werken in de buurlanden?

Als Belgisch koeltechnisch bedrijf werken in de buurlanden?

Geplaatst op 12-02-2021

U bent in één of meerdere Belgische gewesten koeltechnisch gecertificeerd en wenst ook buiten onze landsgrenzen koeltechnische werken uit te voeren, dat kan! Waar de koeltechniek u ook mag brengen, met dit handig overzicht kan u steeds gerust en gereglementeerd aan de slag. 

eerste vorige 1 laatste
Archief
Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Ontvang gratis onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!