Presentatie jaarfeest 2023

Geplaatst op 07-12-2023

Na een toelichting door voorzitter Herwig Coppens was het de beurt aan de spreker van de avond, Eddy Willems. Als cybersecurity expert bracht hij een lezing over “mijn vrouw ging naar het dark web”. Tijdens een boeiende en grappige uiteenzetting nam hij de aanwezigen mee in de wereld van het dark web, cyber criminelen en andere gevaren. De volledige presentatie, waaronder heel wat praktische tips om u (als bedrijf) te wapenen, kan u hier nalezen.

[ Download * ]

Lekdetectie is belangrijk, lekdichtheid nog meer! - Cool&Comfort Happening 2023

Geplaatst op 28-09-2023

[ Download * ]

Presentaties seminarie 25/04/2023

Geplaatst op 12-05-2023

In het seminarie van 25 april kwamen de PED enerzijds en het auteursrecht in de koeltechniek anderzijds als onderwerpen aan bod. Hier kan u de presentaties van beide sprekers downloaden.

[ Download * ]

Presentaties Seminarie 06/10/2022

Geplaatst op 07-10-2022

GARANTIE IN DE KOELTECHNIEK
Spreker: Filip Goddevriendt
Meester Goddevriendt is als advocaat gespecialiseerd in fiscaal- en ondernemingsrecht. Hij behaalde in 1999 zijn diploma Rechten aan de KU Leuven en behaalde in 2000 een postgraduaat in economisch recht aan de UCL en in ondernemingsrecht aan de Sorbonne. Daarnaast is hij voorzitter van het Fonds voor Startende Ondernemingen in het kader van de Koning Boudewijnstichting.


KLACHTENMANAGMENT
Spreker: An Vermeulen
An Vermeulen heeft meer dan 20 jaar business- en managementervaring in o.a. business development, sales, marketing en omnichannel/e-commerce. Naast haar uitgebreide ervaring met klanten en hun vragen / klachten, is ook de wereld van de koeltechniek haar niet vreemd. An heeft de missie om ondernemers, leiders en hun teams te inspireren en te begeleiden met als doel hun persoonlijke en/of zakelijke doorbraak duurzaam te verwezenlijken. Ze is tevens veelgevraagd docent, expert & spreker bij diverse organisaties & vakverenigingen.

[ Download * ]

[ Download * ]

Presentaties Seminarie 22/06/2022

Geplaatst op 24-06-2022

Woensdag 22 juni 2022 ging het langverwachte Nederlandstalige seminarie door. Tijdens dit seminarie spraken 2 specialisten over “Verzekeringen en gevolgschade” én “De rol van de Vlaamse milieu-inspectie". Hier kan u de presentatie van de avond downloaden.

[ Download * ]

[ Download * ]

Presentatie Jaarfeest Frixis 2021

Geplaatst op 07-12-2021

[ Download * ]

Presentatie C&C Conference '21 - De toekomst van de koudemiddelen kleurt brandbaar.

Geplaatst op 25-11-2021

Presentatie "De toekomst van de koudemiddelen kleurt brandbaar. Hoe gaan we hiermee om?" - Jurgen Buckinx (Voorzitter Frixis)

Koudemiddelen, het houdt ons bezig.  We zien een duidelijke verschuiving naar natuurlijke koudemiddelen doch bieden deze niet de oplossing voor al onze toepassingen. De nieuwe generatie synthetische koudemiddelen en F-gassen, volgens ons essentieel voor het voortbestaan van de koeltechniek, zijn vaak brandbaar. Hiervoor worden er specifieke eisen gesteld vanuit normen en wetgeving. We gaan in op enkele specifieke, noodzakelijke eisen zoals indeling, waar toe te passen, de vragen die gesteld moeten worden bij de opmaak van een risico - analyse (dewelke verplicht is),… De bedoeling van deze presentatie is het sensibiliseren doch bespreekbaar maken van het gebruik van deze brandbare koudemiddelen. We zullen zien dat dit best haalbaar is.

[ Download * ]

Presentatie C&C Conference '21 - Veelgestelde vragen aan Frixis

Geplaatst op 25-11-2021

Presentatie "Veelgestelde vragen aan Frixis" - Erik Van Laer (directeur)

Frixis levert veel informatie aan haar leden. Veel van deze informatie ontstaat uit vragen, gesteld via mail of dergelijke. Graag bundelen we de meest gestelde vragen en zorgen we voor een interactief moment hieromtrent. Vragen rond certificering in andere gewesten of landen, vragen rond administratieve verplichtingen, vragen rond verantwoordelijkheden tussen exploitant en installateur, hervorming Vlaamse administratieve diensten,…

[ Download * ]

Green Deal klimaatvriendelijke koeling - 11/03/2021

Geplaatst op 11-03-2021

Met de ondertekening van de Green Deal engageren de verschillende partijen zich ertoe de nodige inspanningen te leveren om F-gassen in de deelnemende supermarkten uit te faseren en zo een stapje dichter bij een koolstofarme economie te komen. 

Presentatie: “ADR, ladingzekerheid en opslag van gevaarlijke producten."

Geplaatst op 04-10-2019

Infosessie te Groot-Bijgaarden - 03/10/2019
Sprekers:

  1. Erwin Geutens, Bureau Veritas
  2. Geert Frans, GC-Advice
  3. Luc Vandekerkhove, THEA-Milieuadvies

[ Download * ]

[ Download * ]

[ Download * ]

Presentatie "Koeltechnieken en zijn wetgevingen", Groot-Bijgaarden

Geplaatst op 15-03-2019

Infosessie te Groot-Bijgaarden - 14/03/2019
Sprekers:

  1. Jurgen Buckinx: Voorzitter Frixis, zaakvoerder Cool & Energy Consult
  2. Secretariaat Frixis

[ Download * ]

[ Download * ]

* U dient ingelogd te zijn als betalend lid om documenten te downloaden Word lid

eerste vorige 1 laatste
Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Ontvang gratis onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!