Is België klaar om klimaatbewust en toekomstgericht te bouwen?

Het wordt steeds warmer... 

De klimaatverandering zorgt voor steeds warmere zomers en nattere winters. Het is dan ook belangrijk om hier bij de aanbouw of renovatie van een gebouw rekening mee te houden. Door de installatie van een doeltreffende koeling op te nemen de plannen, bijvoorbeeld. Als Koninklijke Belgische Vereniging voor Koude en Luchtbehandeling kan Frixis dit alleen maar toejuichen, mits de focus op duurzame en efficiënte installaties ligt. 


Nood aan koeling 

Nieuwe gebouwen worden steeds beter geïsoleerd om te voldoen aan strengere energienormen. Hierdoor kan men de warmte langer buiten houden maar eens binnen, blijft deze ook langer hangen. Om ook tijdens warme, aanhoudende zomerdagen in alle comfort binnen te kunnen vertoeven, neemt het belang van een goede koelinstallatie toe. Vanuit Frixis zijn we ervan overtuigd dat het plaatsen van een koeling niet automatisch betekent dat je een aanslag op het milieu pleegt. Wanneer gebruikt wordt gemaakt van duurzame, milieuvriendelijke koelinstallaties in combinatie met zonnewering en ventilatie gaan milieu én comfort hand in hand.  

 

Klimaatadaptief Nederland 

Om op een milieuvriendelijke manier te kunnen koelen is het belangrijk om klimaatbewust en toekomstgericht te bouwen. In Nederland is men al zover. Daar ondertekenden 11 partijen waaronder de overheid, bedrijven en organisaties een intentieverklaring om te komen tot een klimaatadaptief Nederland. Er wordt ingezet op kwaliteit en kennis om toekomstige bouwontwerpen duurzaam en toekomstgericht te maken. Zo worden bijvoorbeeld hybride toepassingen die zowel koelen als verwarmen van groot belang. 

 

België 

De klimaatverandering is volop aan de gang. Willen we dit omkeren of zelfs maar tegenhouden, dan moeten drastische maatregelen genomen worden. Tijd dus om de klimaatverandering mee te nemen in toekomstige bouwplannen. Enkel zo kunnen we komen tot duurzame oplossingen. Nederland bewijst dat dit kan. Frixis kan dergelijke initiatieven enkel toejuichen en streeft ernaar om ook in België het bouwlandschap om te vormen naar een duurzame variant.

Vragen? We helpen u graag verder. U kunt ons hiervoor bereiken via de gekende kanalen info@frixis.be en 02 215/18 34. 

 

Bron: NVKL 

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Ontvang gratis onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!