Onze Mensen 5 – Jean-Marc Gason

Op het einde van elke maand, kan u een nieuwe editie van “Onze mensen” lezen waarin we interessante verhalen uit de koude- en luchtbehandelingssector brengen.

In deze editie van "Onze mensen" maakt u kennis met Jean-Marc Gason. Specialist in de koeltechnische sector en actief Frixis-lid waarvan 6 jaar als nationale Voorzitter.


Dag Jean-Marc, u bent in de sector gekend als een vaste waarde maar kan u zich toch nog even voorstellen ? 

Jazeker, Ik ben Jean-Marc Gason. Ik ben geboren in 1953. Ik heb 4 kinderen en 7 kleinkinderen. Als ik niet aan het werk ben, hou ik ervan om tijd met de kleinkinderen te spenderen of in de tuin te werken. 

Ik heb industriële electronica gestudeerd en na mijn studies ben ik als dépanneur - koeltechnieker aan de slag gegaan bij Dehaes, een bedrijf in Anderlecht. Dit bedrijf was op dat moment heel gekend voor zijn koeltechnische diensten.  

In 1977 ben ik aan de slag gegaan bij IAZ international waar ik de technische ondersteuning na verkoop voor m’n rekening nam in België en Groot-hertogdom Luxemburg.  

 

Momenteel bent u actief binnen uw eigen bedrijf. Sinds wanneer bestaat Gason NV en waarin is het gespecialiseerd?  

In 1985 zijn mijn vrouw, mijn schoonbroer en ik onze eigen firma gestart. Gason NV is gericht op de verkoop, dienst na verkoop en dépannage van alle merken. Op dit moment telt ons bedrijf 15 - 20 medewerkers en is het actief in België, Luxemburg en het Noorden van Frankrijk. Onze activiteiten bevinden zich voornamelijk in de commerciële, tertiaire en industriële sector maar ook voor dépannages en onderhoudscontracten kan men op ons beroep doen. 

 

Wat is uw functie binnen het bedrijf ? 

Ik verzorg binnen het bedrijf de berekeningen van de installaties, het klantencontact, de opvolging van de sites, de research naar nieuwe producten en technieken, de opleiding van technici, de naleving van milieu- en arbeidsveiligheidsnormen, … 

 

Hoe heeft u Frixis leren kennen ? 

In 1985 vertelde een collega, Jozsa Laslo van de firma Frigoman, over Frixis, toen nog UBF-ACA.  Op zijn advies werd ik lid van de vereniging en ik heb sinds dan nog geen spijt gehad van deze beslissing. 

 

U speelt intussen een actieve rol binnen Frixis en was zelfs enkele jaren nationale voorzitter. Waarom zou u een lidmaatschap aanraden?  

Voor mij is het belangrijk om te luisteren naar de problemen van mijn collega’s uit de sector en samen naar oplossingen te zoeken. Daarnaast is het de ideale manier om contacten te leggen en (in)formele informatie uit te wisselen. Frixis verdedigt de belangen van haar leden, adviseert en informeert in verband met belangrijke wijzigingen. In deze tijden waarin alles snel verandert, is het essentieel om op de hoogte te blijven en je te laten ondersteunen door een vereniging die dit constant evoluerende beroep goed kent. Daarom raad ik een lidmaatschap aan en een actief lidmaatschap is iets dat ik nog meer aanraad. Via één van de verschillende stuurgroepen of de Raad van Bestuur kan je op die manier meewerken aan maatregelen en acties die de sector optimaliseren en het werk van de koeltechnicus vergemakkelijken. Dit alles maakt een lidmaatschap bij Frixis enorm waardevol. Ik kijk er dan ook naar uit om nieuwe (actieve) leden te verwelkomen. 

Bedankt voor uw tijd. We onthouden dat een (actief) lidmaatschap bij Frixis sterkt wordt aangeraden en dat dit de koeltechniekers en hun bedrijven ten goede komt. 


Heeft u zelf een inspirerend verhaal, interessante ervaring of bijzonder project dat u wil delen?
We kijken er naar uit om hier meer over te horen! Contacteer ons snel via info@frixis.be of 02 215/18 34. 

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Ontvang gratis onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!