Project Innovet - 10 video’s voor student koeltechniekers

Om het onderwijs nog meer vooruit te helpen, werkt Frixis samen met de Spectrumschool aan een Innovet – project dat studenten koeltechniek vlot op weg helpt tijdens hun stage. Er wordt momenteel hard gewerkt aan de opmaak van de video’s die in het Nederlands én Frans beschikbaar zullen zijn. 

Wat houdt het project in? 

Het project focust op de nieuwe duale opleiding koelmonteur, hetgeen vandaag nog steeds een knelpuntberoep is. Samen met de Spectrumschool wil Frixis komen tot multimediatoepassingen, zoals filmpjes gekoppeld aan weblinks en een quiz rond 10 kerncompetenties die leerlingen in de opleiding koeltechniek moeten bereiken. Dit past in het Vlaamse onderwijsprogramma InnoVET, dat de ontwikkeling van innovatieve leermethoden en lesmateriaal in beroepsgerichte opleidingen ondersteunt.  

De Nederlandstalige filmpjes komen er met steun van de Vlaamse Overheid. Frixis wil, als nationale organisatie, Franstalige jongeren niet in de kou laten staan en zal daarom een bijdrage leveren zodat alle materiaal ook in het Frans beschikbaar wordt. Alle materiaal zal beschikbaar zijn via Start2Cool. Eens het zover is, verneemt u hierover zeker meer nieuws. 
 

Welke onderwerpen komen aan bod? 

In dit project staan 10 kerncompetenties centraal die de student koeltechnieker nodig heeft om zijn stage succesvol te volbrengen. Dit project werd onder meer besproken tijdens de vergadering van de werkgroep installateurs waar de leden input gaven. Zo kwamen we onder andere tot materiaalkennis, het opsporen van een lek, hardsolderen, de duim, het onderhoudsschema, … Daarnaast voorzien we eveneens een video om het beroep van de koeltechnieker in de kijker te plaatsen en te tonen hoe veelzijdig en plezant de sector en het beroep wel is. Zo willen we jongeren motiveren om te kiezen voor de opleiding koeltechnieker. 
 

OPROEP: opnamelocaties gezocht! 

De opnames zijn voorzien van woensdag 9 maart tot en met vrijdag 11 maart.  

We zijn op zoek naar inspirerende locaties om de sector weer te geven. Hierbij willen we alle facetten van de sector in beeld brengen: residentieel, commercieel, industrieel, ... 

Wil jij meewerken aan dit unieke project en kan je ons hiermee verder helpen? Vul dan zeker dit formulier in!

Aarzel niet om contact op te nemen in geval van vragen. Dit kan via de gekende Frixis-kanalen: 02 215 18 34 of info@frixis.be. 

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Ontvang gratis onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!