Start2Cool – het platform dat scholen en koeltechnische bedrijven met elkaar verbindt

Eindelijk is het zover, Start2Cool is live! Een uniek, gratis platform om bedrijven én scholen/studenten met elkaar in contact te brengen. Klaar om aan de slag te gaan? 
 

Koeltechnische bedrijven 

Heel wat bedrijven nemen vandaag al actie om scholen te ondersteunen. Hoewel we dit sterk aanmoedigen merken we dat dit niet altijd evident is. Koeltechnische bedrijven willen initiatief nemen maar weten vaak niet waar te beginnen. Via Start2Cool willen we deze drempel wegnemen.  

Na het aanmaken van een profiel kan u als bedrijf namelijk advertenties plaatsen om stageplaatsen en/of koeltechnisch materiaal aan te bieden. U kan eveneens in de database op zoek gaan naar advertenties van studenten of scholen. Zo kan u in “no time” een match vinden en makkelijk contact opnemen via het reactieformulier onderaan elke advertentie. 

 

Scholen 

Helaas merken we dat er meer koeltechnische opleidingen verdwijnen dan er bijkomen. Dit komt, onder andere, doordat scholen vaak kampen met een tekort aan studiemateriaal. Scholen kunnen via een zoekertje op Start2Cool voortaan duidelijk aangeven naar welk materiaal ze precies op zoek zijn. Bedrijven kunnen op deze zoekertjes reageren om zo tot een overeenkomst te komen. Het plaatje wordt helemaal compleet wanneer het bedrijf bijkomende ondersteuning biedt om het materiaal op te starten.  

 

Studenten 

Studenten koeltechniek zijn de motor van de toekomst. Via Start2Cool willen we hen aanmoedigen, ondersteunen en een optimaal leerklimaat bieden. Naast de aanwezigheid van relevant materiaal in de klaslokalen, spelen stageplaatsen een belangrijke rol. Aan de hand van een advertentie kunnen studenten zich voorstellen aan bedrijven en aangeven naar welke stage ze precies zoeken. Koeltechniek is immers een ruime sector met heel wat mogelijkheden.   


Uiteraard hopen we dat dit project positief onthaald wordt en dat u hiervan, als speler van de koelsector, volop gebruik maakt. Om aan de slag te gaan kan u surfen naar www.start2cool.be. Instructievideo’s over hoe u het platform kan gebruiken, kan u hier terugvinden.

Verder blijft het Frixis – secretariaat beschikbaar indien u vragen heeft. U kan ons bereiken via info@frixis.be of 02 215 18 34.  

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Ontvang gratis onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!