Start2Cool - verslag over de roadshow door België

Frixis draagt studenten koeltechniek een warm hart toe. Zij zijn immers dé toekomst van onze sector én organisatie. Om hen een goede start te geven, richtte Frixis Start2Cool op. Een platform waar studenten makkelijk stageplaatsen kunnen vinden en scholen het nodige studiemateriaal kunnen bekomen. Dit om de toekomstige koeltechniekers een optimaal leerklimaat te bieden.

Een roadshow door België 

Om Start2Cool in de kijker te plaatsen, organiseren we een heuse roadshow door België. We willen alle scholen die koeltechnische opleidingen aanbieden bezoeken en de studenten ontmoeten zodat iedereen op de hoogte is. Daarnaast is het voor ons ook belangrijk om de leerkrachten te ontmoeten en te luisteren naar hun noden.  

De eerste scholen werden bezocht en de reacties zijn positief. Intussen mochten we reeds 35 bedrijven, 9 scholen en 24 studenten verwelkomen om ons platform. Yes! 

 

Wallonië & Brussel 

Onze roadshow begon in Vlaanderen, maar uiteraard willen we scholen/opleidingscentra in Brussel en Wallonië ook bezoeken. We contacteerden intussen alle scholen met koeltechnische opleidingen om afspraken vast te leggen.  

De ervaring leert ons echter dat we niet altijd bij de juiste persoon terecht komen. Bent u leerkracht koeltechniek en heeft u ons nog niet gehoord, contacteer ons dan zeker via info@frixis.be. We contacteren u graag voor een afspraak en zouden het spijtig vinden om uw opleiding te missen. 

 

Bedrijven 

Bent u een koeltechnisch bedrijf en hoort u voor de eerste keer over dit initiatief? Lees dan zeker de eerste nieuwsbrief met uitgebreide informatie over Start2Cool. Start2Cool is dé website om uw bedrijf in contact te brengen met gemotiveerde studenten. 

Surf naar www.start2cool.be en maak uw profiel aan. Vanaf dan kan u aan de slag met het plaatsen van zoekertjes om stageplaatsen en / of koeltechnisch materiaal aan te bieden. Instructievideo’s over hoe u het platform kan gebruiken, kan u hier terugvinden. 

 

Heeft u vragen? Het Frixis – secretariaat is beschikbaar! U kan ons bereiken via info@frixis.be of 02 215 18 34.   

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Ontvang gratis onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!