Voorkom onbetaalde facturen!

Werkt u met onderaannemers, heeft u regelmatig te maken met laattijdige betalingen en/of onbetaalde facturen?

U kan in veel gevallen dergelijke problemen voorkomen.

Indien u voor partikuliere klanten een opdracht uitvoert is het niet altijd eenvoudig om na te gaan of ze kredietwaardig zijn.

Indien u echter zaken doet met bedrijven, dan kan u enkele voorzorgsmaatregelen treffen om na te gaan of ze al dan niet gezond zijn.

Enkele tips:

Door de samenwerking tussen Frixis en Companyweb kan u tijdelijk genieten van het ledenvoordeel. 

Wat doet Companyweb?

Companyweb geeft u op een eenvoudige manier inzage in risico, overlevingskansen,  betalingscapaciteit, winstgevendheid, stabiliteit en andere sleutelfactoren om een bedrijf te beoordelen, zodat niets nog aan uw aandachtontsnapt.

Onbetaalde facturen zijn een nachtmerrie voor elke handelaar. In onze sector is dit niet anders. Meer dan ooit is een strikt debiteurenbeheer een conditio sine qua non om als handelaar het hoofd boven water te houden.

 Al even belangrijk, zo niet nog belangrijker, is een onderbouwde kredietpolitiek.

Krediet verlenen aan ondernemingen die niet kredietwaardig zijn, kan u immers zeer zuur opbreken. Voorkomen is, ook hier, beter dan genezen.

Om na te gaan of een onderneming al dan niet kredietwaardig is, kan u terecht bij diverse bedrijven, zoals Graydon en Dun & Bradstreet.

Naast deze multinationale ondernemingen, is er ook het Belgische Companyweb. Deze onderneming geeft u, via het internet, op een eenvoudige manier inzage in risico, overlevingskansen, betalingscapaciteit, winstgevendheid, stabiliteit en nog andere sleutelfactoren om een bedrijf te beoordelen.

 Via Companyweb krijgt u in één oogopslag een antwoord op alle essentiële vragen, zoals :

  • Zijn mijn klanten en prospecten financieel gezond ?
  • Wie zijn de zaakvoerders of bestuurders bij een bepaalde klant of prospect?
  • Hoe evolueren de zaken bij mijn klanten en leveranciers?


Companyweb bundelt alle relevante financiële info in één gezondheidsbarometer. Voor de interpretatie heeft men geen financiële kennis nodig. Via Companyweb krijgt u ook inzicht in de mandaten die zaakvoerders of bestuurders van een klant hebben/hadden in andere ondernemingen.

Daarnaast ziet u ook in een handig overzicht knipperlichten en negatieve signalen, zoals RSZ-dagvaardigingen, WCO’s, aanstellingen curator, faillissement,… enz. Via een handige Alerts-service wordt u bovendien in kennis gesteld van wijzigingen van zowel adresgegevens als financiële status (neerlegging balans, RSZdagvaardigingen, verhuis van zetel, gerechtelijke reorganisatie, faillissement,… ), zodat niets nog aan uw aandacht ontsnapt.

Overtuig uzelf en test gratis Companyweb gedurende één week 

Ingevolge een overeenkomst tussen Companyweb en Frixis krijgt u de mogelijkheid om gedurende één week gratis – en zonder enige verplichting – gebruik te maken van de diensten van Companyweb. 

Bent u overtuigd, dan kan u intekenen op een jaarabonnement (kost basisabonnement : 599 euro excl. btw).

Als lid van Frixis geniet u 10% korting gedurende het eerste jaar van uw abonnement op het basis- en of andere pakketten! 

Indien u na het testen van de pakketten niet overtuigd bent, dan hoeft u geen verantwoording af te leggen of andere stappen te ondernemen.

Om uw tijdelijke testaccount (één week geldig !) te activeren, surft u naar www.companyweb.be

Login : cwfrigo

Paswoord : demo

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Ontvang gratis onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!