World Refrigeration Day 2024

Op deze World Refrigeration Day zijn Frixis en CVO Hik verheugd om de lancering aan te kondigen van het Digitaal Beeldwoordenboek Warmtepompen, View2HVAC, een initiatief gesteund door de Provincie Antwerpen, dit project dient om de kansen van kort- en oudgeschoolde werknemers op de arbeidsmarkt te verhogen.  

Aangezien er binnen de HVAC-sector nog steeds een tekort is aan werkkrachten, is  dit het ideale project om de drempels voor levenslang leren weg te halen en zo te zorgen voor meer kwaliteitsvolle instroom in onze sector. 

 

De inhoud van het project 

Met het project wil provincie Antwerpen investeren in de ontwikkeling van een aangepast opleidingsaanbod, aangepast aan de leernoden van specifieke beroepsgroepen in de provinciale speerpuntsectoren (zorg & welzijn, bouw- & installatiesector, transport & logistiek).  

CVO Hik en Frixis kozen ervoor om in te zetten op een tool die de doelgroep digitaal ondersteunt tijdens hun opleiding warmtepompen. Met het oog op de energietransitie zal dit van onschatbare waarde en noodzakelijk zijn. Binnen het project werd een digitaal beeldwoorden gerealiseerd dat meer dan 100 begrippen omvat die te maken hebben met een warmtepomp. Deze tool helpt anderstaligen, kort- en oudgeschoolden zich de termen uit de sector vlotter eigen te maken. 

 

Een geëngageerde klankbordgroep uit de sector 

Aan de start van het project werd een klankbordgroep samengesteld die bestond uit enkele HVAC-bedrijven. Zij kwamen verschillende keren samen om informatie te verschaffen, zaken af te toetsen, bij te dragen aan het eindresultaat en feedback te geven. Zonder hun input zou onze taak binnen dit project heel wat moeilijker geweest zijn. We willen volgende bedrijven daarom danken voor hun engagement en steun: Daikin, Heytec, Technigroup en Viessmann. 

 

Het resultaat van het project 

We creëerden een beeldwoordenboek dat intuïtief en gebruiksvriendelijk is, zodat men hiermee zonder veel uitleg mee kan werken. Het resultaat van het project kan u terugvinden op www.view2hvac.com. Deel dit dus zeker met uw collega’s en werknemers. Heeft u een tip om het beeldwoordenboek nog verder te verbeteren, stuur ons dan zeker een bericht. 

 

Fijne feestdag 

26 juni is de feestdag van iedereen uit de HVAC-R sector. Aangezien deze sector van levensbelang is, heeft u vandaag waarschijnlijk geen tijd om te vieren. We willen jou daarom toch een fijne dag toewensen. Jij bent de ster, die het verschil maakt tussen veel te warm en heerlijk koel / bedorven en vers, tussen een gekoelde operatiezaal of niet, tussen een vaccin, of niet, ... Bedankt voor alles! 

 

Heeft u vragen, aarzel dan niet om contact op te nemen via info@frixis.be of 02 215 18 34. 

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Ontvang gratis onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!