Nieuws- artikels

Afdeling installateurs: de eerste vergadering van 2021

Afdeling installateurs: de eerste vergadering van 2021

Geplaatst op 04-02-2021

Tijdens de eerste (online) meeting van 2021 hadden de leden van de werkgroep installateurs opnieuw heel wat belangrijke onderwerpen te bespreken. In dit korte verslag vindt u alle informatie om helemaal mee te zijn. 

Enquête Duurzaamheid

Enquête Duurzaamheid

Geplaatst op 29-01-2021

Dat ecologie en duurzaamheid alsmaar hoger op de politieke agenda staat, heeft u waarschijnlijk al gemerkt. In dit kader onderzoeken de regionale overheden, in Vlaanderen via VLAIO (Vlaams Agentschap Innoveren & Ondernemen), hoe ze hun subsidies kunnen optimaliseren. Frixis is, als dé spreekbuis van de koude- en luchtbehandelingssector, aanwezig tijdens de besprekingen en streeft ernaar dat deze subsidies naast duurzaam ook interessant zijn voor onze sector én bedrijven. 

Onze mensen 1 – Sofie Diopere

Onze mensen 1 – Sofie Diopere

Geplaatst op 28-01-2021

Met de komst van het nieuwe jaar laten we u graag kennis maken met een nieuwe rubriek in de Frixis-communicatie. Op het einde van elke maand mag u een gloednieuwe “Onze mensen” verwachten, waarin we interessante en positieve verhalen uit de koude- en luchtbehandelingssector brengen. Zo willen we de mensen van onze sector in de kijker plaatsen. Deze maand maken we kennis met Sofie Diopere, gehuwd met Nyck, jonge mama van twee en... koeltechnieker. 

Attest voor professionele verplaatsingen over de grens

Attest voor professionele verplaatsingen over de grens

Geplaatst op 25-01-2021

Van 27 januari tot 1 maart is naar het buitenland reizen niet toegelaten tenzij het om een essentiële reden gaat. Professionele redenen vallen onder deze uitzondering. Daar u en/of uw werknemers zich voor het uitvoeren van de professionele activiteit soms toch over onze landsgrenzen dienen te verplaatsen, voorzien we u in bijlage van een invuldocument.

Alternatieven voor R404a?

Alternatieven voor R404a?

Geplaatst op 21-01-2021

Met de komst van de nieuwe F-gas wetgeving waarbij R404a geen optie meer is, is de koeltechnische markt al langer op zoek naar waardige alternatieven met zeer lage GWP. De opkomst van A2L koudemiddelen, lijkt een antwoord te bieden op deze vraag. Toch zijn er een aantal kanttekening die men hierbij dient te maken. 

Administratieve verplichtingen, vul voor 30 april uw UBO-register aan

Administratieve verplichtingen, vul voor 30 april uw UBO-register aan

Geplaatst op 14-01-2021

Ondernemers in België zijn onderworpen aan heel wat administratieve verplichtingen. Traditioneel zijn er voorafbetalingen belastingen, btw-aangiften, …. maar in 2021 dient u ook rekening te houden met aanpassingen in de regeling van het UBO-register. Hierbij een éénduidig overzicht. 

Alles wat u moet weten over de verplichte koelmiddelboekhouding

Alles wat u moet weten over de verplichte koelmiddelboekhouding

Geplaatst op 07-01-2021

Het begin van een nieuw jaar, is de ideale gelegenheid om orde op zaken te stellen. Tijd om werk te maken van de verplichte koelmiddelboekhouding. Hier zetten we alle verplichtingen op een rij. Deze boekhouding kan u in papieren of digitale vorm bijhouden. 

2021 in een notendop - incl. gratis e-kalender

2021 in een notendop - incl. gratis e-kalender

Geplaatst op 30-12-2020

Het nieuwe jaar staat voor de deur. Dit gaat traditioneel gepaard met goede voornemens, gelukwensen en... heel wat nieuwe wetten en regels. Frixis brengt u een overzicht van de belangrijkste wijzigingen zodat u helemaal mee bent en 2021 voluit kan starten. 

Verslag vergadering installateurs: zit u in 2021 mee aan tafel?

Verslag vergadering installateurs: zit u in 2021 mee aan tafel?

Geplaatst op 23-12-2020

Bij Frixis vinden we het belangrijk om onze leden in contact te brengen met elkaar én te betrekken bij onderwerpen die een belangrijke invloed hebben op de dagelijkse werking van hun onderneming. We organiseren dit aan de hand van actieve stuur- of werkgroepen waarbij de leden op regelmatige basis, meestal een viertal keer per jaar, (online) vergaderen. De agenda en de daarop aanwezige onderwerpen bepalen in grote mate welke standpunten en acties Frixis als organisatie inneemt en onderneemt. 

RSZ-vermindering aanwerving eerste werknemer verlengd tot 2021!

RSZ-vermindering aanwerving eerste werknemer verlengd tot 2021!

Geplaatst op 17-12-2020

Gaan de zaken goed, dan denk je misschien aan versterking. Via de doelgroepvermindering eerste aanwervingen konden werkgevers die tussen 1 januari 2017 en 31 december hun eerste werknemer in dienst namen, genieten van een volledige vrijstelling van de werkgeversbijdragen sociale zekerheid (RSZ) Ook voor de daaropvolgende 5 werknemers werd een progressieve RSZ-vermindering voorzien. De termijn waarin werknemers van deze maatregelen kunnen genieten, wordt nu verlengd tot eind 2021. Er is dus geen beter moment om uw zaak uit te breiden en te genieten van dit voordeel.

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Ontvang gratis onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!