In memoriam – Rik Van Leemput

Met grote droefheid melden wij u het overlijden van Rik Van Leemput, erevoorzitter van Frixis.

Rik Van Leemput was al enkele jaren actief als ondervoorzitter van Frixis voordat hij in 2000 het voorzitterschap in handen kreeg, als opvolger van deheer Kerckhove. Doordat Rik Van Leemput als leidinggevende actief was binnen Grencobel, het huidige Engie Axima Refrigeration, had hij een hart voor installateurs. Hij stond als voorzitter dicht bij de mensen, gaf veel vrijheid maar slaagde er steeds in, om samen met het bestuur en de medewerkers van Frixis (toen nog UBF-ACA), de vooropgestelde doelstellingen te behalen. Daarnaast trachtte hij steeds te handelen vanuit het standpunt van de kleine installateur. Ook na het beëindigen van zijn ambt als voorzitter in 2006, bleef hij nauw betrokken bij de werking van Frixis.  

Als leidinggevende binnen Grencobel kon hij zijn afdeling stevig laten groeien tot meer dan 200 medewerkers, eind de jaren 90. Door zijn zachte maar rechtvaardige leiderschapsstijl waarbij hij regelmatig werf- en atelier bezoeken uitvoerde, kwam hij over als een vaderfiguur. Hij was steeds op de hoogte van het reilen en zeilen binnen zijn afdeling en ook de boekhouding wist hij goed op te volgen. In geval van moeilijke situaties, was hij er steeds om zijn medewerkers te ondersteunen, de klant persoonlijk te bezoeken en mee op zoek te gaan naar een oplossing. 

Rik Van Leemput was gehuwd met mevrouw Greta Mariën. Het koppel had twee zonen, Frank en Erik, en intussen ook 2 kleinkinderen. We wensen zijn familie dan ook veel sterkte tijdens deze moeilijke periode.  

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Ontvang gratis onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!