Onze mensen – Jonathan ButeraOnze mensen – Jonathan Butera 

Verkoopmanager koeltechniek en een sportieve familieman   • Dag meneer Butera, kan u zich even voorstellen? 

Hallo, mijn naam is Jonathan Butera. Ik ben 44 jaar oud en kom oorspronkelijk uit Charleroi. Ik ben getrouwd en heb 2 lieve dochters van 9 en 17 jaar. Ik werk als Sales Manager Wallonië voor de firma Sabcobel. 

  • Wat heeft u gestudeerd? 

Ik heb grafische kunst gestudeerd en na mijn afstuderen ben ik meteen in een drukkerij gaan werken, waar ik 15 jaar heb gewerkt. Tegelijkertijd heb ik een opleiding tot verzekeringsmakelaar gevolgd en daarna heb ik samen met een partner een kantoor geopend.  

Sinds 2015 werk ik als sales manager in Wallonië voor SABCOBEL, waar ik het erg naar mijn zin heb. 
 

  • Wat houdt uw job precies in? 

Ik ben verantwoordelijk voor alle commerciële aspecten, van offertes tot klantenservice in heel Wallonië. Ik ben ook Facility Manager in onze vestiging in Jumet. 

  • Hoe bent u in de koeltechnische sector terecht gekomen? 

Het was volledig toevallig. Ik werkte al 15 jaar in de grafische industrie, waarvan de laatste 4 jaar als verkoper, en het ontbrak me aan motivatie.  

Een vriend van me, die op dat moment als projectmanager werkte, vroeg me of ik interesse had in de verkoopsfunctie bij SABCOBEL. Na een aantal gesprekken ging ik de uitdaging aan en ik ben nog steeds blij dat ik de juiste keuze heb gemaakt. 

  • Wat vindt u het meest fascinerende aan de sector? 

Het hebben van een bevoorrecht contact met de klant en het vinden van de best mogelijke oplossing op het gebied van zowel koeling als energieverbruik.  

Bovendien is koudetechniek een sector die voortdurend in ontwikkeling is, met spannende nieuwe technologieën. 

  • Wat wou u worden toen u klein was? 

Vroeger droomde ik ervan profvoetballer te worden... maar alle gekheid op een stokje. Ik heb altijd al een commerciële kant gehad en als kind vond ik het al leuk om verkoper te spelen :-) Toen ik ouder werd, begon ik met het verkopen van alledaagse dingen. Ik merkte dat het heel goed werkte, dus maakte ik er mijn werk van. 

  • Wat is voor u het ideale weekend, waar kunnen we u terugvinden als u niet aan het werk bent? 

Mijn dagen en daarmee ook mijn weken zijn erg vol, dus in het weekend maak ik er optimaal gebruik van om van mijn gezin te genieten. Ik maak van de gelegenheid gebruik om met hen te gaan wandelen, winkelen en uit eten te gaan.  

En ik sport ook graag, ik fiets en speel padel. 

  • Hoe ziet een typische werkdag er voor u uit? 

Ik probeer zoveel mogelijk klantafspraken 's ochtends te plannen. Als ik dan op kantoor ben, is het meestal om mijn offertes naar klanten te sturen en vergaderingen met mijn collega's te organiseren. Als mijn dagen te vol zijn, beantwoord ik 's avonds e-mails met mijn pc op schoot voor de tv. :-) 

  • Wat was voor u de grootste uitdaging toen u startte in de sector van de koudetechniek? 

Het was een enorme uitdaging voor mij. Omdat ik niet bekend ben met de koelindustrie, moest ik alles vanaf nul leren, maar dankzij de zeer goede ondersteuning van mijn management - die ik wil bedanken - konden mijn collega's en ik zeer goede resultaten behalen op het gebied van verkoop en vooral op het vlak van klanttevredenheid. 

  • Hoe ziet u de toekomst? 

Het jaar 2024 is erg goed begonnen met een groot aantal bestellingen en ik hoop dat dit zo blijft. De markt is erg moeilijk vanwege de concurrentie, maar met een kwaliteitsvolle service en concurrerende prijzen kunnen we uitstekend werk leveren.  

Met het oog op de milieudoelstellingen moeten we onszelf daarnaast voortdurend in vraag stellen en de meest duurzame oplossingen voor onze klanten vinden. 
 

Bedankt voor dit interview, Jonathan. Jouw verhaal bewijst dat zelfs mensen die niets van koeling weten, in deze branche aan de slag kunnen en hun vak met passie kunnen uitoefenen. 

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Ontvang gratis onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!