Verslag A1 vergadering 07/02/2023

Om installateurs die lid zijn van onze organisatie kennis te laten maken met de werkgroep en de drempel om toe te treden te verlagen, besloot de werkgroep zijn deuren open te zetten voor alle installateurs. De vergadering van 7 februari stond in het teken van het thema “PED voor de kleine koeltechnieker”. Het werd een interessante avond waar de leden heel wat uit opstaken. 

In de eerste plaats werd de werkgroep voorgesteld. Zo verzamelt de werkgroep gelijkgezinde installateurs die 4 keer per jaar samenkomen. Onderwerpen waarover men vergadert zijn: de behoeften van de sector, publicaties, het onderwijs, thema’s voor activiteiten, ... 

De leden van de vergadering stelden zich voor en een aantal vaste leden van de vergadering vertelden waarom het voor hen belangrijk is om deel te nemen aan deze werkgroep. 

Daarna kwam het hoofdonderwerp van de vergadering aan bod: “PED voor de kleine koeltechnieker”.  

Het ontstaan, doel en de inhoud van PED werden uitvoerig uitgelegd. Daarnaast werd overlopen aan welke eisen drukapparatuur moet voldoen en onder welke verschillende veiligheidscategorieën drukapparatuur, vaten en leidingen kunnen vallen. Dit laatste is namelijk van belang om te bepalen welke conformiteitsbeoordelingsprocedure moet gevolgd worden. Aan de hand van een eenvoudig stappenplan, terug te vinden in de presentatie, kan de kleine koeltechnieker bepalen onder welke PED-klasse zijn installatie valt en zo zonder problemen aan de slag kan gaan met PED. 

In het derde kwartaal van 2023 zal de werkgroep opnieuw zijn deuren openen voor geïnteresseerde leden. De locatie en het onderwerp van deze vergadering worden later meegedeeld via een nieuwsbrief. 
 

Seminarie 25/04/2023 - Schrijf je NU in (link)

Omdat “PED” een onderwerp is dat veel vragen oproept, besloot Frixis hier een seminarie aan te wijden. Samen met het onderwerp “Het auteursrecht binnen de koeltechniek”, hopen we dat dit voor u opnieuw een leerrijke avond wordt in goed gezelschap. Het seminarie gaat door op dinsdag 25 april 2023

 Heeft u intussen tijd vragen, we helpen u graag verder. Contacteer ons via 02 215 18 34 of info@frixis.be.  

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Ontvang gratis onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!