Verslag Seminarie F-gasverordening 14 maart 2024

Het seminarie over de F-gassenverordening trok vanaf het begin veel interesse, wat resulteerde in een snel volgeboekte zaal. Helaas moesten we vroegtijdig de inschrijvingen afsluiten en enkele geïnteresseerden teleurstellen.  

De avond begon met een hartelijke ontvangst voor alle deelnemers, waarbij er ruimte was voor een informele ontmoeting onder het genot van een drankje en een broodjeslunch. Het was een unieke kans om bij te praten met collega's uit de diverse installatiebedrijven, fabrikanten, groothandels en onderwijsinstellingen.  

De start van het seminarie werd ingeleid door onze directeur Erik Van Laer, die beknopt aangaf waarvoor Frixis staat, en wat onze belangenvereniging allemaal realiseert 

Ook werden alle lopende projecten overlopen, zoals Start2Cool, het platform dat scholen en koeltechnische bedrijven met elkaar verbindt, maar ook View2HVAC, een digitaal beeldwoordenboek gericht op handelingen, gereedschappen, componenten, ..   omtrent de warmtepomp en HVAC.  

Na deze verhelderende korte intro was het tijd voor de hoofdbrok van deze avond: de nieuwe F-gas verordening 2024/573.  

Daarna nam onze technische adviseur van Frixis, Diederik Vanneste, ons mee in de wereld van de nieuwe F-gasverordening waarbij hij de impact op de sector en belangrijke thema’s zoals de afbouw van F-gas quota en de snelle daling van de toegestane GWP’s deskundig toelichtte.  

Ook thema’s als illegale handel in koelmiddelen, de “implementation acts”, de (her)certificering en lekzoekcontroles, etc. kwamen uitgebreid aan bod, zodat elke deelnemer een mooi overzicht had wat de nieuwe verordening nu precies allemaal inhoudt. 

Het academische gedeelte werd afgesloten met een vragenronde, waar iedereen voorzien werd van een passend antwoord.   

Afsluitend werd iedereen uitgenodigd voor een netwerkreceptie

De ideale gelegenheid om kennis te maken met “concullega’s” en inzichten te delen.  

Er werd dan ook nog geruime tijd nagepraat alvorens het doek viel over deze interessante avond waar iedereen met veel plezier op terugkeek. 

Frixis dankt alle aanwezigen voor hun deelname en hoopt iedereen terug te kunnen begroeten bij toekomstige seminaries of opleidingen. 
  

Bij vragen of opmerkingen kan u ons steeds contacteren via de gekende kanalen, telefoon 02/215.18.34 of via info@frixis.be  

 

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Ontvang gratis onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!