Afdeling installateurs – verslag vergadering 5 oktober 2021

Na een zomerpauze kwam de stuurgroep van de installateurs op 5 oktober opnieuw samen om enkele belangrijke agendapunten te bespreken. Zoals u weet kunnen leden via onze actieve afdelingen hun inbreng hebben en de agenda bepalen. Dit is voor Frixis van groot belang om de vinger aan de pols te houden. In de actieve afdelingen wordt, in samenspraak met de andere bestuursorganen, afgesproken welke acties we zullen ondernemen als organisatie.  
 

Samenwerking met het onderwijs 

Als eerste punt op de agenda van de stuurgroep vergadering van de installateurs stond het onderwijs. Frixis vindt de instroom van goed opgeleide koeltechniekers belangrijk en neemt actief initiatieven om dit te bevorderen.  

Zo wordt er momenteel gewerkt rond een project met video’s om studenten (duaal leren) te helpen bij het verwerven van een basiskennis, nodig om hun stage goed te kunnen starten. De leden van de vergadering brachten interessante onderwerpen aan, die zeker behandeld dienen te worden. Dit project past in het Vlaamse onderwijsprogramma InnoVET, dat de ontwikkeling van innovatieve leermethoden en lesmateriaal in beroepsgerichte opleidingen ondersteunt. U verneemt hierover later meer. 

Daarnaast werd een stand van zaken gegeven omtrent Start2Cool en de cursus koeltechniek van VDAB die door één van de leden van de stuurgroep werd nagelezen.  


Initiatieven van 2021 

Volgend agendapunt waren de initiatieven van het afgelopen jaar, zo ook de Frixis Sticker. Deze sticker kwam er voor en door de installateurs. Het ontwerp kreeg vorm als resultaat van de verschillende vergaderingen van afgelopen jaar. Intussen is de Frixis sticker te koop in de webshop en kan deze aangekocht worden door gecertificeerde leden van Frixis. De eerste reacties zijn positief. Wenst u meer informatie, lees dan zeker dit artikel voor meer details.
 

Seminaries 2022 

De stuurgroep kijkt alvast vooruit naar 2022. Eerst organiseert Frixis seminaries in Wallonië, daarna is Vlaanderen aan de beurt. Volgende onderwerpen werden vastgelegd: “Verzekering en gevolgschade” en “overheidsinspecties op koelinstallaties”. De leden van de vergadering brachten mogelijke sprekers aan. Het secretariaat gaat hiermee aan de slag. Van zodra we hierover meer nieuws hebben, verneemt u dit via een nieuwsbrief. 
 

Meer info?  

In dit artikel vindt u de belangrijkste punten van de installateurs vergadering in een notendop. Heeft u interesse om meer info te ontvangen of wenst u lid te worden van deze stuurgroep, aarzel niet om ons te contacteren via info@frixis.be of 02/215 18 34. 
Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Ontvang gratis onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!