Inspirerende ontmoeting tussen scholen/onderwijsinstellingen

Op 20 oktober organiseerde Frixis een intercollegiale samenkomst voor leraren van verschillende opleidingsinstellingen. Zo wil Frixis deze groep nog beter ondersteunen en onderlinge ervaringsuitwisseling aanmoedigen. Met meer dan 20 deelnemers van ruim 18 verschillende scholen en opleidingsinstellingen, kunnen we spreken van een groot succes. 

 

Hogeschool Gent ging akkoord om voor deze eerste editie hun gebouwen open te stellen en de deelnemers te ontvangen. Er werd gestart met een kennismakingsronde waarna er werd gesproken over de nieuwe Europese verordening en praktisch werken met brandbare koudemiddelen. Daarna werden de deelnemers ingedeeld in groepjes om ervaringen en oplossingen uit te wisselen rond moeilijkheden waarmee zij te kampen krijgen. Het uitwisselingsmoment werd afgesloten met een lunch en rondleiding doorheen het koeltechnisch atelier van de Hogeschool

 

We danken Hogeschool Gent voor hun gastvrijheid. Als beroepsorganisatie blikken we terug op een geslaagde voormiddag en kijken er naar uit om in de toekomst dergelijke activiteiten te organiseren. Samen met de Franstalige installateurs bekijken we de mogelijkheden om ook een Franstalige versie te organiseren. Dergelijke initiatieven zorgen ervoor dat de sector nog beter kan samenwerken wat de opleiding van toekomstige techniekers ten goede komt. 

 

Heeft u vragen? Contacteer ons dan zeker via info@frixis.be of 02 215 18 34. 

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Ontvang gratis onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!