Nieuwe tool “Warmtepompklaar” - VEKA

Aan de hand van de nieuwe tool “warmtepompklaar” wil VEKA particulieren informeren, sensibiliseren en warm maken voor de installatie van een warmtepomp in hun woning. Deze tool kan particulieren informeren en zo bijdragen aan het verminderen van broeikasgasemissies en het ondersteunen van de energietransitie. Het kan ook interessant zijn om deze tool te gebruiken tijdens het verkoopsproces om de voordelen van een warmtepomp extra in de verf te plaatsen. Frixis kreeg mee de primeur om de tool uit te testen en feedback te geven. Intussen is de tool volledig klaar en opengesteld voor het grote publiek. 

>> naar de tool 

 

Doel van de tool 

Warmtepompen spelen een belangrijke rol in het behalen van de Europese doelstellingen op vlak van energie-efficiëntie en hernieuwbare energie. Daarom zet de Vlaamse regering en het VEKA sterk in op het informeren en sensibiliseren van particulieren omtrent de mogelijkheden in hun woning. 

Aan de hand van enkele eenvoudige vragen over o.a.: 

  • de kenmerken van de woning, 
  • de isolatiegraad,  
  • de temperatuur van het afgiftesysteem, 
  • het type ventilatiesysteem, 
  • ... 

krijgt men inzicht in de mogelijkheden rond zijn/haar woning. De tool geeft aan of men eerst nog andere zaken dient aan te passen (zoals isolatie) en geeft informatie over de voor- en nadelen per type installatie. 

 

Meer info kan u terugvinden op deze website ! 

 

Heeft u verdere vragen, aarzel niet om contact op te nemen. Dit kan via de gekende Frixis-kanalen: 02 215 18 34 of info@frixis.be

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Ontvang gratis onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!