Persartikel: klimaattechniek havenschool VTI Zeebrugge

Met de opkomende klimaatverandering en de stijgende behoefte aan effici√ęnte koel- en warmtesystemen, is er een grotere vraag dan ooit naar afgestudeerde techniekers. En dat is goed nieuws voor wie op zoek is naar een stabiele loopbaan dicht bij huis. De sector van koeling, warmte biedt niet alleen aantrekkelijke loonsvoorwaarden, maar ook een hoge mate van jobzekerheid.
 
Maar laten we ook de realiteit onder ogen zien. Minister Weyts heeft gesproken over het sluiten van richtingen met te weinig studenten, wat kan leiden tot het verdwijnen van waardevolle opleidingen. En hierin schuilt een uitdaging: Havenschool VTI Zeebrugge is de enige school in de regio die de TSO-opleiding koel- en warmtechnieken aanbiedt. Als deze richting zou verdwijnen door een gebrek aan studenten, zou dat een grote slag zijn voor de lokale gemeenschap en de industrie.
 
Daarom is het cruciaal dat jongeren en hun ouders de kans grijpen om zich te informeren over de mogelijkheden die de opleiding koel- & warmtechnieken biedt. Tijdens de infoavond zullen ervaren docenten en professionals uit de industrie klaarstaan om vragen te beantwoorden en inzicht te bieden in de boeiende wereld van koeltechnieken, warmtepompen, zonnepanelen maar ook de carri√®remogelijkheden na afstuderen en de doorstroom naar het duale specialisatiejaar technicus hernieuwbare energie of hoger onderwijs. 
 
Dus, als je op zoek bent naar een kansrijke toekomst in een sector die staat te springen om getalenteerde mensen, mis dan niet de infoavond over klimaattechniek: koeling & warmte en hernieuwbare energie in Havenschool VTI Zeebrugge. 
Samen kunnen we ervoor zorgen dat deze waardevolle opleiding blijft bestaan en jongeren de kans krijgen om te gedijen in een groeiende industrie.
 
Inschrijven voor de infoavond op donderdag 23 mei om 18u, Havenschool VTI Zeebrugge, Ploegstraat 38, 8380 Zeebrugge kan via deze link.

Heeft uw opleidingscentrum / school ook opendeurdagen, aarzel dan niet ons hiervan op de hoogte te brengen. Wij publiceren dit dan via onze nieuwsbrieven in de mate van het mogelijke.

Heeft u vragen of opmerkingen? U kan ons steeds contacteren via de gekende kanalen: 
02/215 18 34 of info@frixis.be

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Ontvang gratis onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!