Vragen aan Frixis 2 - April

Certificering, medisch onderzoek & omschakeling naar een vennootschap 

Dagelijks ontvangt Frixis heel wat koeltechnische en aanverwante vragen. Omdat we ervan overtuigd zijn dat deze vragen én antwoorden voor al onze leden interessant kunnen zijn, brengen we op regelmatige basis “Vragen aan Frixis”.

In deze editie hebben we het over de koeltechnische certificering, het medisch onderzoek en de omschakeling van een éénmanszaak naar een vennootschap. 


  •  Mijn bedrijf is gecertificeerd in Brussel, is deze certificering geldig in gans België? 

Dit antwoord bestaat uit 2 delen. Enerzijds is de Europese uitvoeringsverordening van toepassing op alle Europese lidstaten. Anderzijds kunnen bepaalde landen of gewesten, extra maatregelen nemen. Lees hier het volledige antwoord. (Erkenning & Certificering)


  • Is het wettelijk verplicht om voor mijn werknemers, koeltechniekers een periodiek medisch onderzoek te voorzien? 

Het is wettelijk verplicht om jaarlijks een medisch onderzoek te voorzien voor uw werknemers, koeltechniekers. Medische onderzoeken zijn belangrijk omdat mogelijke gezondheidsrisico’s op deze manier tijdig aan het licht komen. Lees hier het volledige antwoord. (Wetgeving)


  • Ik ben omgeschakeld van éénmanszaak naar vennootschap. Hoe zit het met mijn certificering? 

Indien uw bedrijf omschakelt van een eenmanszaak naar een vennootschap, dan moet dit bij de overheid gemeld worden. Opgelet, u dient dit te melden aan elke gewest waarin u gecertificeerd bent. Als het louter om een verandering van juridisch statuut gaat en er geen andere wijzigingen zijn, dan wordt de erkenning overgezet. Lees hier het volledige antwoord. (Erkenning & Certificering)


Heeft u zelf een vraag? We helpen u graag verder. U kunt ons hiervoor bereiken via de gekende kanalen info@frixis.be en 02 215/18 34. 

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Ontvang gratis onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!